Köpvillkor

Reservation
Edona Cosmetics reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella text-, bild- och prisfel.

Priser
Samtliga priser på Edona.se anges i svenska kronor (SEK) och inkl. moms.

Under 18 år
Är du under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd för att kunna beställa hos oss på Edona.se.

Force majeure
Edona Cosmetics är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse i detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar, förhindrar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet ska anses vara bla. krig, naturkatastrof, myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, brand, översvämning, inbrott, stöld, sabotage, olyckshändelse av större omfattning.

Äganderättsförbehåll
Äganderätten till sålda varor förbehålls Edona Cosmetics till dess att full betalning erhållits.

Hantering av personuppgifter
Genom att handla från Edona.se samtycker du till att dina personuppgifter lagras och används av Edona Cosmetics i enlighet med personuppgiftslagen (PUL 1998:204). Vi lämnar aldrig ut personuppgifter till tredje part.

Leveranstid
Dina varor levereras normalt inom 1-3 arbetsdagar.

Leveranssätt
Samtliga ordar skickas spårbart med Posten AB och hämtas ut på närmaste utlämningsställe.

Fraktkostnad
Frakten är alltid gratis när du handlar hos Edona.se.

Transportskador
Synliga transportskador ska omedelbart vid mottagandet anmälas på utlämningsstället. Kontakta därefter vår kundservice.

Reklamationer
Om en vara mot all förmodan skulle visa sig vara defekt så har du i enlighet med konsumentköplagen rätt att kräva omleverans av en ny och felfri vara eller att häva köpet och få pengar tillbaka. Vid reklamationer står Edona Cosmetics för returfrakten. Felaktig eller skadad vara ska reklameras inom 14 dagar. Kontakta oss för mer information rörande reklamationer.

Ångerrätt och öppet köp
Du som konsument har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit varan. Ångerrätten gäller endast om varan är oanvänd och i oförändrat skick samt att förpackning är obruten. I enlighet med distansköpslagen står du som kund för returfrakten. Kontakta oss för mer information rörande returer.

Outlösta paket
För outlösta paket debiteras en avgift på 350:- för frakt, emballage, expidering, administration och returfrakt.

Betalningsvillkor
Edona.se erbjuder följande betalningsmetoder:

• Kortbetalning: Vi accepterar VISA och Mastercard i samarbete med ePay. Kortbetalning sker över en säker uppkoppling med SSL-kryptering.

• Faktura: Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Edona Cosmetics överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturans betalningsvillkor är 10 dagar. Om betalning inte är fullgjord senast på fakturans förfallodag debiteras förseningsersättning (näringsidkare) samt kostnader för betalningspåminnelse och inkasso enligt lag. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad.