Guide: Contouring och highlighting

contouring
Vad är contouring?
Contouring är en teknik som används för att definera och förbättra ansiktsdrag. Du kan till exempel skapa illusionen av en mindre näsa eller en skarpare käklinje. Möjligheterna är nästintill oändliga! Contouring kan lätt framstå som både komplicerat och tidskrävande men faktum är att det är betydligt enklare än vad många tror och det behöver faktiskt inte ta mer än ett par minuter.

För att komma igång så behöver du till att börja med ett konturpuder och en highlighter. Konturpudret kommer du att använda på de områden som du vill dölja och highlightern på de områden som du vill framhäva.

Vi rekommenderar dig att använda följande produkter:
Edona Mineral Contour Powder
Edona Mineral Highlighter

Framhäv dina kindben
Börja med att markera kindbenen. Detta gör du genom att applicera konturpuder precis under kindbenet, från hårfästet vid örat och fram till kindkullens mittpunkt.

Därefter är det dags att framhäva själva kindbenet. Detta gör du genom att applicera highlighter på kindbenet, från ögat ner till skuggan du skapat på undersidan av kindbenet.

Få din panna att se mindre ut
Om du har en bred panna kan du få den att framstå som smalare genom att applicera konturpuder i tinningarna. Vill du minska intrycket av en hög panna kan du applicera konturpuder längs med hårfästet.

Fokusera därefter med highlighter i mitten av pannan och strax ovanför ögonbrynen för att ljusa upp och “öppna upp” ditt ansikte.

Få din näsa att se mindre ut
Vill du få din näsa att se smalare och mindre ut ska du börja med att applicera konturpuder på sidorna av näsan, från undersidan av nästippen och upp mot ögonbrynen.

Lägg därefter highlighter längs med näsbryggan, från nästippen och vidare upp mot pannan.

Skapa en skarpare käklinje
Definera och skapa en skarpare käklinje genom att applicera konturpuder längs käklinjen. Detta kan även hjälpa till att maskera en begynnande dubbelhaka.

Avsluta med att lägga lite highlighter på hakspetsen för att balansera upp ansiktet.

Lyft upp ögonbrynen
Ett enkelt knep som genast får dig att se piggare och fräschare ut är att använda highlighter under ögonbrynen.

Ge intryck av en fylligare överläpp
Genom att dutta lite highlighter på amorbågen kan du ge intryck av en fylligare överläpp.

Blanda och sudda ut
För att lyckas med din contouring så är det oerhört viktigt att du noggrant blandar och suddar ut alla skarpa linjer med en mjuk borste eller en svamp. Det du vill åstadkomma är mjuka övergångar mellan skuggorna och de highlightade områdena för att slutresultatet ska se så naturligt ut som möjligt. Var dock försiktig så att du inte smetar ut produkterna alltför mycket, du vill till exempel inte ha konturpuder mitt på näsbryggan eller highlighter under kindbenen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *